Home

Nieuws

Roem voor registratie Westlandse Polen

De manier waarop de gemeente Westland arbeidsmigranten registreert is genomineerd voor de Best Gejat-prijs van het Kwaliteits Instituut Nederlandse Gemeenten (KING).

Elk jaar reikt KING de 'Best Gejat-prijs' uit aan een gemeente die een toepassing heeft ontwikkeld die door andere gemeenten best gejat kan worden of aan een gemeente die een best idee of een mooie toepassing heeft 'gejat' van een andere organisatie. De gemeente Westland is genomineerd in de eerste categorie. Westland heeft een  inschrijvingsprocedure voor groepen arbeidsmigranten ontwikkeld, die het baliecontact bij de eerste inschrijving vanuit het buitenland heeft verkort van 30 tot 2 minuten. Ook heeft het volgens wethouder verantwoordelijk Arne Weverling geleid tot betere kwaliteit van Basisregistratie Personen (BRP, de opvolger van de Gemeentelijke Basisadministratie), betere huisvesting, minder uitbuiting en fraude. "Het is een duidelijk voorbeeld van wat echte dienstverlening is. Tot nu toe hebben onze workshops, waarin de procedure wordt uitgelegd, bijna tachtig gemeenten bereikt. Al die belangstelling heeft gemaakt dat wij intussen een soort van 'expertgemeente' zijn als het gaat om integraal beleid arbeidsmigratie op basis van registratie."

Stemmen op Westland kan door hier te klikken.

Klik op deze link en stem op Westland!

Of registreer je om te kunnen reageren.