Home

Nieuws

Nederlandse peren naar Brazilië exporteren

Nederlandse peren mogen uitgevoerd worden naar Brazilië, nu het Zuid-Amerikaanse land de laatste juridische plooien heeft weg gestreken.

Voor de zomer 2014 waren Nederland en Brazilië reeds tot een fytosanitair akkoord gekomen. Nu is ook het juridisch proces in Brazilië afgerond en de formele toestemming gepubliceerd in de Braziliaanse Staatscourant.

Volgens het GroentenFruit Huis zijn daarmee de grote inspanningen van de koepel, de exporteurs en de overheid na lange tijd beloond. GroentenFruit Huis verwacht dat de export binnen enkele dagen kan starten.

De komende maanden worden als een opstartfase gezien. Goede verwachtingen zijn er voor de nieuwe oogst vanaf augustus 2015. Brazilië stelt strenge eisen, onder andere met betrekking tot Cydia pomonelle (Fruitmot). Vóór de zomer kunnen alleen peren worden geëxporteerd van percelen die zijn geregistreerd en gemonitord voor export naar China.

Of registreer je om te kunnen reageren.