Home

Nieuws

'Kassen slopen voor 15 euro per meter'

De provincie Zuid-Holland zou middels een nieuwe sloopregeling een impuls moeten geven aan de sanering van glas.

Als na de verkiezingen een nieuwe coalitie daarvoor tot 25 miljoen euro vrijmaakt, is een sloopvergoeding van tien tot 15 euro per meter glas mogelijk. Dat schrijft gedeputeerde Govert Veldhuizen van het CDA in een notitie. Veldhuizen denkt dat daarmee 150 hectare glas gesaneerd kan worden tot 2019. Circa 10 procent daarvan is nodig om bemiddeling tot stand te brengen en zo mogelijk glas te herstructureren.

Volgens de woordvoerder van Veldhuizen is het een politieke overweging en spreekt Provinciale Staten zich niet meer uit over de notitie, maar wordt het in een workshop behandeld. De CDA-gedeputeerde wil niet een nieuw college in de weg zitten, maar wel een richting geven op basis van zijn eigen gevoerde beleid. De provincie kent wel een saneringsregeling die huizenbouw op glaspercelen mogelijk maakt, maar die huizenmarkt zit op slot. Daardoor komen transacties niet tot stand. Deze sloopregeling zou een nieuwe regeling zijn voor Zuid-Holland.

De Provinciale Statenverkiezingen zijn 18 maart. Het CDA maakt zich in haar verkiezingsprogramma het sterkst voor glastuinbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.