Home

Nieuws

Gipmans Planten richt zich van oudsher op Duitsland

"Dat we zowel warme als koude planten opkweken en ook nog aardbeitrayplanten, dat maakt ons bedrijf sterk. We bestrijken een groot segment en daarin willen we voorop lopen dankzij onze expertise." Zo vat Erik Gipmans de bedrijfsstrategie van Gipmans Planten samen.

Het complex aan kassen van Gipmans Planten in Venlo omvat zo'n 60 voetbalvelden. De  locatie van de plantenkweker is letterlijk op een steenworp afstand van de Duitse grens. Het is daarom niet vreemd dat ze veel klanten in Duitsland hebben. De Maas vormde vroeger een barrière, want toen waren er nog geen bruggen over deze rivier. Bovendien was Straelen/Krefeld een belangrijke regio voor vollegrondsgroenten. Anno 2014 maken tomatenplanten een kwart van de totale omzet uit. Bij de koude planten is ijsbergsla koploper met 15% van de totale omzet.

Het bedrijf bestaat inmiddels ruim 40 jaar en een reportage over Gipmans Planten staat in editie 2 van Groenten&Fruit 2015; hieronder is een filmpje over het bedrijf te zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.