Home

Nieuws laatste update:12 jan 2015

Europese rekenkamer: Europees geld beter benutten

Den Haag – De Europese Rekenkamer vindt dat Europees overheidsgeld meer moet worden besteed aan projecten die ten goede komen aan de samenleving en dat deze doelstellingen doelmatig en zuinig worden bereikt.

Volgens de Rekenkamer heeft de nadruk bij het uitgegeven van Europese subsidies te lang gelegen op het besteden volgens de juiste regels. "Voor Europese toegevoegde waarde was onvoldoende aandacht", concludeert de Europese Rekenkamer in haar Landscape review.
De Europese Rekenkamer geeft de Tweede Kamer volgende week uitleg over zijn rapport.
Op de bestedingen van Europese subsidies door lidstaten is altijd veel kritiek, omdat lidstaten zich niet goed aan de regels zouden houden. De Europese Rekenkamer lijkt hier nu iets van terug te komen, door meer belang te hechten aan een efficiënte en doeltreffende inzet van de subsidiemiddelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.