Home

Nieuws 1 reactielaatste update:28 jan 2015

€9 miljoen voor weersverzekering

Voor subsidie op de brede weersverzekering is dit jaar 9 miljoen euro beschikbaar. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) heeft de subsidieregeling in de Staatscourant bekendgemaakt.

Op grond van de regeling kunnen 'landbouwers' (alle open teelten staan open voor de regeling) maximaal 65 procent van de premie voor de verzekering vergoed krijgen. Volgens Dijksma maakt de klimaatverandering het nog belangrijker voor ondernemers om zich te verzekeren tegen zware regenval, strenge vorst, hagel, storm of zware sneeuwval. "Met deze regeling wil ik bedrijven over de drempel helpen om zich tegen schade door extreme weersomstandigheden te verzekeren", aldus Dijksma.

De subsidieregeling wordt gefinancierd dor de Europese Unie. Het geld komt uit de fondsen voor plattelandsontwikkeling.

Eén reactie

  • EHV Huids

    Fijn die Europese Subsidie inzake weersverzekering. Hierdoor zou het mogelijk moeten zijn dat ondernemers calamiteiten vanwege weersinvloeden kunnen afdekken. Helaas gebruikt de Nederlandse overheid deze tegemoetkoming als aanvulling op hun eigen begroting.
    Als gevolg van de onlangs doorgevoerde verhoging van de assurantiebelasting, van 6 naar 22% ! Stopt de overheid ongeveer 1/4 van deze Europese tegemoetkoming in eigen zak. Subsidiebedrag komt dus niet bij Teler maar bij overheid. Stimulans van Eu wordt volkomen tenietgedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.