Home

Nieuws

WUR scoort hoog op universiteitsranglijst

Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) is volgens QS World University Rankings op het gebied van landbouw en bosbouw de op één na beste universiteit ter wereld.

Alleen de University of California in Davis scoort net iets meer punten op de ranglijst. "Wageningen" houdt Cornell University net achter zich. Op het terrein van milieu staat de WUR op plaats 8.

Hier wordt de ranglijst aangevoerd door de University of California in Berkeley, Harvard en het Zwitserse federale instituut voor technologie ETH Zürich. WUR is al jaren een vaste top-3 speler op haar belangrijkste focusgebieden. QS World University Rankings is één van de meest geciteerde ranglijsten voor universiteiten, naast Times Higher Education World Reputation Rankings en ARWU, een lijst die Shanghai Jiao Tong University opstelt.

40 procent van de score wordt bepaald door een peiling onder academici terwijl de mate waarin een faculteit wordt geciteerd en de hoeveelheid onderzoekers en onderwijzend personeel ten opzichte van het aantal studenten ieder nog eens 20 procent van de score bepalen. Daarnaast tellen de waardering van recruiters en de mate van internationalisering ieder voor 10 procent mee.

Volgens QS World University Rankings is de Universiteit van Amsterdam de beste algemeen georiënteerde universiteit van Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.