Home

Nieuws 1 reactie

Plus schroeft eisen aan groentetelers op

Supermarktketen Plus heeft sinds begin dit jaar de producteisen verscherpt bij inkoop van groente en fruit.

Dat is samen met de vaste leveranciers en telers opgesteld, laat de keten weten. Plus heeft veel vaste telers waarvan het product afneemt. De stap betekent niet dat de inkoopprijs ook navenant stijgt. De inkoopvoorwaarden veranderen namelijk verder niet. Het duidt op een intensivering van de samenwerking. "Het gevolg is dat wij kwaliteitsvoorwaarden hebben opgesteld en de controles intern hebben aangescherpt, maar ook externe controles inzetten door externe controleurs. Ook is het bestaand kwaliteitsoverleg met de keten geïntensiveerd", aldus een woordvoerder.

Hoe hoog de eisen liggen voor groente en fruit, kon niet worden toegelicht. PLUS start 7 september met een AGF-campagne waarin de klant de garantie krijgt dat alle groente en fruit altijd vers en van topkwaliteit zijn. Deze versgarantie geldt niet alleen tijdens de AGF-campagne, maar is opgenomen als formule-uitgangspunt. Volgens Eric Leebeek, commercieel directeur van PLUS past dit in het streven om de beste servicesupermarkt van Nederland te worden. Daarmee steekt het Albert Heijn en Lidl naar de kroon.

Eén reactie

  • GJ van Eck

    plus zou eerst eens wat gaan doen aan zijn prijzen praatjes vullen geen gaatjes

Of registreer je om te kunnen reageren.