Home

Nieuws 2 reactieslaatste update:25 sep 2014

PVV: Ingrijpen in AGF-marges supermarkt

Telers die getroffen zijn door de boycot van Rusland zijn te helpen door in te grijpen in de marges van supermarkten.

Steunmaatregelen voor telers zijn goed, maar er is nog steeds niets gedaan aan de scheve verdeling van inkomsten in de keten. Dat zei Dion Graus, PVV-kamerlid tijdens een algemeen overleg van de commissie economische zaken eerder deze maand na de Russiche boycot. "Pak de supermarkten aan, want daar kunnen wij de boeren, tuinders en vissers echt mee helpen. Als je kijkt naar de prijzen die boeren krijgen, is er de afgelopen tientallen jaren niets veranderd; er is niet eens rekening gehouden met de inflatie."

Graus wil de oude margediscussie op die manier snel nieuw leven inblazen:  "Een hele tijd geleden heb ik een motie ingediend voor een beter verdienmodel voor boeren, tuinders en vissers ten laste van de supermarktketens. Ik heb daar destijds voor gepleit en kreeg er ook grote steun van de Kamer voor. De supermarktketens zijn altijd de lachende derde, en dat zullen ze nu waarschijnlijk ook weer zijn, zeker gezien de prijsdalingen die al aan de gang zijn."

De ACM (opvolger van NMa) doet momenteel onderzoek naar marges in de keten van groente.

Laatste reacties

  • P Verschuren

    Het is een verkeerde aanpak om in te grijpen in de marges.

    Reactie gewijzigd door een beheerder

  • A.C. van Dijke

    ZOZO!!!!!! Eindelijk iemand die het echte probleem ziet. We kunnen allemaal een goede boterham verdienen,er is jaren terug al een een omgekeerde berekening gemaakt (kostenplaatje) waar ze voor in de winkel liggen tot wat de teler er voor krijgt. Dan is er gewoon € 0,25 tot € 0,30 kwijt. Wat een komkommer betreft.We hebben een margerijk product in handen maak gewoon eens werk van dit Probleem!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.