Home

Nieuws

Nickerson-Zwaan wordt Hazera

De nieuwe naam van Nickerson-Zwaan is vanaf vandaag Hazera, gelijk aan die van de de Israëlische zusteronderneming Hazera Genetics. Volgende week, op de open dagen, wordt de verandering gepresenteerd aan de sector.

De wens samen te gaan komt voort uit een jarenlange nauwe samenwerking tussen de beide bedrijven. Ze werden in 2008 door moederbedrijf de Limagrain Groep samengevoegd in één gezamenlijke business unit, vertelt communicatieman Lando van Doorn. "Deze stap is een natuurlijk voortvloeisel uit die samenwerking. Nickerson-Zwaan levert vooral zaad aan de vollegrondsgroentesector, en is bijvoorbeeld erg sterk in de extra-langedaguien  Hazera zit in de kortedaguien. Samen kunnen we de hele markt bedienen, wereldwijd. In bijvoorbeeld tomaat hebben wij profijt van de expertise van onze Israëlische collega's. Door dit soort combinaties kunnen we ons wereldwijde assortiment in meerdere gewassen uitbreiden en versterken".

De huidige hoofdkantoren, waaronder die in Made, blijven bestaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.