Home

Nieuws 1 reactie

Interventie bleek 'korte droom' voedselbank

Voedselbanken Nederland zijn terug bij af. Door het stopzetten van het noodfonds doen de meeste voedselbanken het vrijwel zonder verse groente en fruit.

Twee weken geleden stelde de organisatie dat het aanbiedingen van telers moest afzeggen omdat de toestroom de benodigde 300 ton per week overtrof.

Toen het noodfonds gestopt werd, kwamen ook direct de intrekkingen binnen van gemelde partijen groente en fruit. De partijen die na 3 september waren aangemeld, zouden immers niet meer vergoed worden. "De regeling was een droom voor ons", laat Voedselbanken Nederland weten. De Voedselbanken en groenten en fruitsector werken aan een structurele samenwerking. Die lijkt niet mogelijk zonder een interventieregeling. "Ik hoop dat dat niet het geval is. Dit is een eerste poging tot samenwerking. Ik hoop dat de praktijk positiever uitpakt. We hebben één week kunnen samenwerken en dan nog was het veel zoeken en organiseren met logisitek en bureaucratie. We hopen dat de nieuwe regeling snel opengaat."

Eén reactie

  • P Verschuren

    Met beperkte middelen is hier veel te bereiken. De vraag is waar het vandaan moet komen. Het lijkt me evident dat je niet mag verwachten dat de betrokken voedselproducenten die het voedsel aanbieden omdat het niets waard is deze extra lasten gaan dragen. Dat is overduidelijk een publieke taak.

Of registreer je om te kunnen reageren.