Home

Nieuws

Hollandse groente en fruit drukken Britse prijzen

De handelsprijzen voor groente en fruit in Groot-Brittannie staan onder druk door sterke concurrentie vanuit Nederland als gevolg van het Russische invoerverbod.

Dat is met name het geval bij kleine tomaatjes die door de Hollandse aanvoer in augustus met 1,75 pond (bijna €2,20) per kilo ruim 16 procent goedkoper waren dan in de voorafgaande maand. Ook aardbeien werden door de invoer goedkoper terwijl bij sla de druk uit het buitenland weliswaar groot is maar nog niet tot een drastische prijsverlaging lijkt te leiden. Dat meldt het Britse plattelandsministerie Defra in het maandelijkse overzicht van de groothandelsprijzen.

Binnenlands gesproken waren appels in augustus wat lager geprijsd omdat de handel in afwachting van de nieuwe oogst de voorraden weg wil werken. Verder werd kool, en dan met name bloemkool, juist duurder door een geringe aanvoer terwijl ook de prijzen voor peren, kersen en frambozen in augustus hoger lagen dan een maand eerder en ook vaak flink hoger waren vergeleken bij augustus 2013.

Of registreer je om te kunnen reageren.