Home

Nieuws

Gevangenisstraf voor illegalen in kas

Een Noord-Hollandse teler is veroordeeld tot een gevangenisstraf en taakstraf voor het aanbieden van werk aan twee illegale Aziatische mannen.

De rechter schoof argumenten opzij dat de teler alleen op papier leidinggevend was en dat hij de mannen niet heeft aangesteld en uitbetaald.

De Rechtbank Rotterdam acht mensensmokkel bewezen, maar ging niet zover in de strafmaat als het openbaar ministerie eiste. De gevangenisstraf is voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar en hoeft dus niet worden opgelegd. De taakstraf beslaat 120 uur.

De illegalen waren in 2009 tot en met 2011 op gezette tijden aan het werk in de kas in Noord-Holland (Haarlemmermeer). Medeverdachten van de teler haalden dagelijks de twee Indiase mannen op uit Den Haag en brachten ze ook weer thuis. Incidenteel deed de verdachte dat ook. De mannen kregen 5 euro per uur voor hun werkzaamheden, zonder overwerktoeslag of betaalde vakantie-uren.

Het Openbaar Ministerie had een hogere straf geëist: 12 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, plus een geldboete van € 45.000.

Of registreer je om te kunnen reageren.