Home

Nieuws

Actiegeweld supers boycotgroente ebt weg

Nederlandse supermarkten hebben deze week minder boycotgroente in de actie en verwijzen minder naar de Nederlandse herkomst.

Dat blijkt uit een rondgang op internet. Veel ketens (zoals Lidl) accentueren in de acties deze week de vollegrondsgroente.  Het tekent de normale overgang in seizoenen in het AGF-schap.

Kleine keten als Deen en Coop (50 cent en 34 cent per stuk) trekken nog wel stevig aan de Nederlandse paprika, maar zij zijn de enige ketens op dit moment. Voor tomaat is er een actie met Nederlandse trostomaten bij Jumbo (€1,18 per kilo), maar de cherrytomaten bij Albert Heijn (€0,69) hebben op de website geen Nederlandse herkomstaanduiding. Datzelfde geldt voor de snoeptomaatjes (€1,99)  bij Nettorama.

Conference 50 cent

Opvallend is de perenactie bij Emté. Daar is een kiloprijs van 50 cent zichtbaar, een zeldzame prijs. Bij Nettorama is dat 79 cent, bij Coop 89 cent per kilo. Andere ketens zitten met hun Hollandse fruit daarboven. Jumbo verkoopt Jonagold voor een bijna normale actieprijs van € 0,99. Kanzi ligt bij C1000 naast Rubens appels voor €1,69. De Elstarprijs is bij acties bij AH en Deen circa een euro per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.