Home

Nieuws

Weinig aanvragen voor werktijdverkorting

Bedrijven hebben nog maar weinig gebruikgemaakt van de regeling voor werktijdverkorting wegens de Russische importsancties.

Een woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid meldde woensdag dat vooralsnog vier ondernemingen werktijdverkorting hebben aangevraagd voor hun personeel. Daarnaast kreeg de overheid enkele tientallen verzoeken voor meer informatie over de regeling.

Groente- en fruittelers en ook transportbedrijven die door de Russische boycot plots minder werk hebben, kunnen sinds vrijdag 15 augustus een WW-uitkering aanvragen voor de uren die hun werknemers hierdoor niet kunnen werken.

Dat er nu nog niet veel aanvragen binnen zijn, doet volgens boeren- en tuindersorganisatie LTO Nederland niets af aan het nut van de regeling. LTO sluit niet uit dat er komende tijd nog meer bedrijven een aanvraag zullen indienen. "In veel gevallen gaat het toch om maatwerk. Een regeling als deze kan dan soelaas bieden.''

Het kabinet en de Europese Unie zijn inmiddels al met meer maatregelen gekomen om de economische gevolgen van Ruslands importstop binnen de perken te houden. Woensdag is in Nederland een regeling in werking gesteld die het mogelijk maakt voedseloverschotten als gevolg van Ruslands importstop uit de markt te halen. Daardoor kunnen overtollige groenten en fruit vanaf nu makkelijk aan voedselbanken worden aangeboden.

Of registreer je om te kunnen reageren.