Home

Nieuws

'Supers kunnen gevolgen boycot verzachten'

Teelt- en handelsbedrijven met omvangrijke handel op Rusland zullen op zoek moeten naar nieuwe afzetmarkten. En met de supermarkten is overleg geopend om de prijzen niet te zeer te laten kelderen.

Dat schrijft Economisch Bureau Nederland van ABN Amro in een reactie op de afkondiging van de Russische importstop op groente en fruit, zuivel en vlees uit onder meer de EU en de VS. De economische averij die Europa door de boycot oploopt is met name in de Nederlandse voedingstuinbouw groot.

In de eerste vijf maanden van 2014 groeide de Nederlandse agf-export naar Rusland nog flink, ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Terwijl de totale Nederlandse export juist wat terugliep, groeide de stroom peren en tomaten en andere verse agf met 47 procent in volume en 14 procent in waarde.

Of registreer je om te kunnen reageren.