Home

Nieuws

Rusland dreigt met extra sancties

Rusland dreigt meer sancties door te voeren als westerse landen nieuwe economische maatregelen treffen. Dat heeft een woordvoerder van president Poetin dinsdag gezegd.

"Verschillende opties worden uitgewerkt. We hebben herhaaldelijk gezegd dat Rusland geen voorstander is van sancties en we hebben dit niet geïnitieerd. Maar in het geval dat onze partners doorgaan met de niet constructieve en zelfs destructieve praktijken, volgen aanvullende maatregelen", aldus de zegsman.

De omvang van de nieuwe Russische sancties hangt volgens hem af van de maatregelen die westerse landen in de toekomst doorvoeren. Anderhalve week geleden verbood Rusland de invoer van onder meer vis, gevogelte, zuivelproducten en groenten uit alle 28 lidstaten van de Europese Unie, Australië, de Verenigde Staten, Noorwegen en Canada. Dat was een reactie op de sancties van die landen tegen Rusland wegens de houding van Moskou in het conflict in Oekraïne. ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.