Home

Nieuws 2 reacties

Dijksma: 'Met voorrang zwaarst getroffen sectoren steunen'

Staatsecretaris Sharon Dijksma verwacht dat de Europese Commissie voor 5 september met concrete voorstellen voor het compenseren van door de Russische sancties getroffen tuinders komt. Ze vindt f dat met voorrang de zwaarst getroffen sectoren gesteund moeten worden.

Op 5 september is er een extra Landbouwraad in Brussel op de agenda gezet. "Voor die tijd verwacht ik dat de Commissie met eerste, concrete voorstellen komt", schrijft Dijksma op twitter. "Het is nodig om in EU-verband en met voorrang die sectoren te steunen die nu het zwaarst zijn getroffen door de sancties", stelt Dijksma tevens.

Dijksma vergaderde eerder vandaag met EU landbouwexperts. Nederland heeft daarbij bij de Europese Commissie aangedrongen op een adequaat pakket maatregelen.

Laatste reacties

  • a hofman

    De politiek trapt er nog in ook

  • s heuvel

    banken vegen rommel leningen naar overheid wat een minister!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.