Home

Nieuws laatste update:26 aug 2014

Behandelbedrag Faunafonds per 1 oktober

Vanaf 1 oktober kost het €300 om een verzoek in te dienen bij het Faunafonds voor vergoeding van faunaschade. Staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma heeft deze maatregel ingevoerd op verzoek van de provincies.

Het behandelbedrag geldt per aanvraag. De kosten voor het behandelen van aanvragen zijn volgens het Faunafonds gemiddeld €600. Bij 15 tot 20 procent van de aanvragen gaat het om schadebedragen kleiner dan €1.000 of om aanvragen die bij voorbaat weinig kans maken.

Het behandelbedrag komt bovenop de schadedrempel van €250 en het minimumbedrag van €50 voor vergoedingen. Hierdoor heeft het geen zin om vergoedingen aan te vragen voor schades kleiner dan €600. Volgens de provincies kunnen dergelijke schades in de bedrijfsvoering worden opgevangen.

Invoering van het behandelbedrag levert naar verwachting een besparing op van €1,2 tot €1,5 miljoen. De provincies hebben zich voorgenomen de uitvoeringskosten van het Faunafonds terug te brengen van €3 miljoen. In 2013 waren die kosten nog €4,2 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.