Home

Nieuws

Band wisselen met kettinkjes in nestenwiel

De Yellow Green Wheel Changer is een eenvoudige wielenwisselaar van uitvinder en logistiek ingenieur Ap Niemantsverdriet.

De wisselaar bestaat uit twee haken aan een ketting die door een nestenwiel loopt en wat plaatwerk om dit op de lepels van een heftruck te schuiven. De haken grijpen in ogen die in de velg zijn geboord. Via het nestenwiel is de zware band goed voor de flens te draaien.

Niemantsverdriet: "Eén persoon kan snel en veilig een band wisselen en plat wegleggen. Gevaarlijk tangodansen met een wiel hoeft niet meer." De minimale velgmaat waarmee de wisselaar is te gebruiken is 38 inch. Voorwielen wisselen gaat dus niet. De wisselaar is via internet te bestellen voor 595 euro exclusief btw. Op de aardappeldemodag in Westmaas is hij voor iedereen te zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.