Home

Nieuws

ZON claimt hoogste uitbetaalprijs

Voor de belangrijkste productgroepen realiseert ZON de hoogste uitbetaalprijs na het verscherpen van haar veilbeleid.

Dat stelt ZON in een persbericht na  'een objectieve vergelijking van de uitbetaalprijzen van diverse afzetorganisaties in Nederland en België'. Volgens voorzitter Ton Reijnders geldt dat in ieder geval voor paprika, maar een verdere toelichting kon ZON nog niet geven.

ZON evalueert haar verscherpte veilbeleid. In april concentreerde ZON de daghandel aan de klok, waardoor telefonische daghandel wordt teruggedrongen. ZON wil daarin verder gaan door de veiling zoveel mogelijk gelijk te organiseren met de Belgische veilingen. Die stap is niet in overleg met Belgische veilingen genomen. Reijnders: "Het is onze verwachting dat dit tot een betere marktwerking en prijs zal leiden." De stap moet daarmee ook niet gezien worden als eerste stap naar bundeling van het aanbod met Belgische telers. ZON overweegt verder uitbreiding van het klokaanbod met sla en hardfruit.

In het persbericht betoont Leon Litjens, commercieel manager bij ZON, zich tevreden met de eerste resultaten van de ingezette strategie. 'We merken dat het aantal klokkopers in korte tijd is toegenomen en zien dat in de Benelux onze klok met veel belangstelling wordt gevolgd."

Litjens ziet het aanpassen van de veiltijden als een eerste stap, waarbij volgende jaar verder gekeken wordt of er nog meer mogelijkheden zijn om het aantal momenten waarop daghandel plaats kan vinden te beperken. Welke mogelijkheden dat zijn, is niet bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.