Home

Nieuws

The Greenery ontloopt schadeclaim

The Greenery hoeft een uitzendbureau geen schadevergoeding te betalen vanwege het verbreken van de verbintenis in 2012.

Dat oordeelt de rechter in een zaak waarbij het uitzendbureau een schadevergoeding had geëist van 577.000 euro. Het bedrijf had huisvesting geregeld voor personeel waardoor het beëindigen van het contract tot schade leidde. Het was volgens het uitzendbureau tegen de afspraak om zo snel het contract te ontbinden, maar de rechter oordeelde anders.

The Greenery had tijdig (zes maanden) voordien het contract opgezegd en had goede gronden om dat te doen, oordeelde de rechter. Zo waren er klachten van uitzendkrachten en had The Greenery vernomen dat het uitzendbureau een erkenningscertificaat (N4100-01) was kwijtgeraakt, wat de afzetorganisatie als risicovol beoordeelde. Ook werden activiteiten op verschillende locaties teruggeschroefd, zoals hardfruit in Breda waardoor het versneld terugbrengen van het aantal uitzendkrachten geoorloofd was, zo oordeelde de rechtbank van Rotterdam.

Of registreer je om te kunnen reageren.