Home

Nieuws

Rabo voegt teams land- en tuinbouw samen

Als onderdeel van reorganisatietraject 'Visie 2016' voegt Rabobank Nederland de teams Landbouw en Tuinbouw samen.

Dat zal volgens een woordvoerder niet leiden tot verminderde aandacht voor tuinbouw (of landbouw). Cor Hendriks blijft sectormanager akker- en tuinbouw. "De teams landbouw en akker- en tuinbouw hadden twee leidinggevenden. Daarvan vertrekt er nu één", stelt een woordvoerder.

Door de wijziging vertrekt Wim Thus (56) als afdelingsdirecteur landbouw bij de Rabobank. Thus draagt in juli en augustus werkzaamheden over aan zijn collega's binnen het managementteam van Rabobank Food & Agri Nederland. Dat zijn directeur Ruud Huirne en manager sectormanagement Land- en Tuinbouw Riek van de Harst. Zij geeft dus leiding aan de specialisten tuinbouw, akkerbouw en landbouw. Een deel van de taken komt terecht bij sectormanagers.

De structuren van afdelingen en de aansturing ervan worden momenteel door Rabobank aangepast. Binnen de reorganisatie verdwijnen bij de bank in totaal circa 10.000 banen.

Westland

Daarnaast maakt Fred van Heyningen vandaag de overstap naar Rabobank Nederland, waar hij verantwoordelijk wordt voor het realiseren van de ambities van de bank om wereldwijd leidend te zijn in bancaire dienstverlening in de food- en agrisector. Van Heyningen was daarvoor directeur van Rabobank Westland, de bank met de grootste glastuinbouwportefeuille.

Of registreer je om te kunnen reageren.