Home

Nieuws

Omzet Landgard groente en fruit krimpt

De Duitse coöperatie Landgard heeft in 2013 circa 593 miljoen omgezet in groente en fruit. Dat is een daling van 109 miljoen euro.

Dat is de omzet van voornamelijk 500 Duitse leden, zo maakte de organisatie bekend. De afzetorganisatie herstructureerde de groente- en fruitdivisie en stootte verliesgevende taken af. Verder had Landgard last van oogstverlies door overstromingen bij een deel van de leden en stond de afzet van Duitse (regionale) groente onder druk, zoals de afzet van glasgroente in het Noorden, maar ook de koolgroentedivisie stond onder druk.

Landgard zat nog middenin de herstructurering in 2013. Het verlies onder de streep kwam uit op bijna 28 miljoen euro. Op de gewone bedrijfsvoering was een lichte verbetering zichtbaar die in 2014 wordt doorgetrokken, zo verwacht de afzetorganisatie die zich voor bloemen en planten marktleider noemt in Duitsland, maar voor groente en fruit één van de leidende afzetorganisaties is. Het accent van de groenten en fruithandel ligt in Herongen en Roisdorf.

Of registreer je om te kunnen reageren.