Home

Nieuws

Keten claimt succes verkoop misvormde groente

De Franse supermarktketen Intermarché claimt dat haar campagne met misvormde groente en fruit een groot succes is.

De eerste twee dagen is per winkel 1,2 ton van deze groente en fruit verkocht. Ook kwamen meer klanten op de winkel af, nadat de campagne veel media-aandacht had getrokken. Volgens Intermarché werden 24 procent meer transacties gemeld na de campagne. Of dat een tijdelijk effect is, blijft onduidelijk.

De Franse supermarktketen verkoopt restproducten van hun groente- en fruitleveranciers. Die worden anders als afval weggegooid. De restjes gaan in de winkel weg onder de noemer "moche", oftewel lelijk fruit en lelijke groente. De prijs ligt 30 procent lager dan de mooiere vruchten.

Of registreer je om te kunnen reageren.