Home

Nieuws

Glastuinbouw: weinig vertrouwen in prijsherstel

Bij glastuinders in Nederland is weinig hoop op een prijsherstel komend jaar, maar de vrees voor kostenstijgingen is duidelijk teruggelopen.

Dat blijkt uit de Agro vertrouwensindex van het landbouweconomisch instituut LEI uit Wageningen. In het tweede kwartaal van dit jaar is de stemming in de glastuinbouw lager dan in bijvoorbeeld de opengrondstuinbouw, maar de score is toch beter dan vorig jaar in het tweede kwartaal. Glastuinders zijn dus iets positiever ten opzichte van vorig jaar. Dat geldt ook voor de vertrouwensindex die voor glastuinders is opgelopen ten opzichte van vorig jaar in het tweede kwartaal.

Minder telers vrezen voor kostenstijgingen. De index voor glastuinders ging van -38 vorig jaar naar -18 dit jaar in het tweede kwartaal. Doordat vertrouwen in prijsherstel ontbreekt, is er ook weinig vertrouwen in herstel in omzet en winst op het glastuinbouwbedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.