Home

Nieuws 1 reactie

Geld productschap niet direct naar tuinders

Als er na de opheffing van de productschappen nog vermogens over zijn, worden die niet rechtstreeks uitgekeerd aan de ondernemers die daaraan hebben meebetaald.

Dat schrijft minister van Economische Zaken Henk Kamp in de stukken over de wet waarmee de productschappen worden opgeheven.

Kamp zegt dat een rechtstreekse uitkering aan ondernemers door de Europese Unie zou worden opgevat als - ongeoorloofde - staatssteun. De minister zegt dat de overgebleven gelden algemeen besteed zullen worden ten behoeve van de groep ondernemers die de heffingen heeft bijeengebracht.

Als er een tekort is, kan nog een naheffing worden opgelegd aan de bedrijven die onder het productschap vielen toen het werd opgeheven. Bedrijven die tussentijds zijn gestopt, krijgen geen heffing. Als het in de praktijk lastig is om achteraf een heffing op te leggen, dan wordt het bedrag bijgepast vanuit de staatskas.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Hoe kan het terugbetalen van een heffing nu toch worden opgevat als staatssteun? Wat een ongelofelijke flauwekul.

Of registreer je om te kunnen reageren.