Home

Nieuws

Consumentenbond onderzoekt herkomst groente

De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de herkomst van voedingsmiddelen, waaronder groentepakketten en Elstar-appels.

Daarbij verbaast de consumentenorganisatie zich over het gebrek aan duidelijkheid over de herkomst bij bamipakketten (gesneden groente) en de misleidende vermelding op Elstarverpakkingen dat het om 'dagvers' product gaat, terwijl de appel maanden geleden geoogst is.

Verbaasd is de Consumenten dat de herkomst op de verpakkingen van groentepakketten niet wordt gemeld, terwijl dat voor onbewerkte groente wel verplicht is. Voor het rapport 'Traceerbaarheid en transparantie in de voedselketen' vroeg de Consumentenbond een panel van meer dan 500 consumenten waar de zes verschillende groenten uit dat gemixte pakket vandaan kwamen. Verreweg de meesten denken Nederland, maar ook Spanje, Duitsland, Marokko en Azië (en specifiek China) worden als antwoord gegeven. Deze antwoorden kwamen redelijk overeen met de werkelijkheid. Albert Heijn liet namelijk weten de groente van mei tot en met oktober uit Nederland te halen en daarbuiten uit Spanje en Marokko. Dat consumenten soms herkomst van groente te ver

Of registreer je om te kunnen reageren.