Home

Nieuws

'Bonus in afvloeiingsregeling The Greenery'

The Greenery moet bij een individuele afvloeiingsregeling voor een medewerker rekening houden met de bonussen uit het verleden.

Dat oordeelt de Rechtbank Noord-Nederland. De zaak draait om een verkoper, waarvoor The Greenery een afvloeiingsregeling had voorgesteld zonder rekening te houden met de bonussen die in het verleden zijn gegeven. De rechtbank oordeelt dat de afzetorganisatie dat ten onrechte niet heeft gedaan. De betrokken verkoper kan volgens de rechter daardoor een afvloeiingsregeling tegemoet zien die circa 8 procent hoger ligt. The Greenery kende een bonusbeleid voor senior verkopers, waarbij jaarlijks een variabele beloning werd vastgesteld, ook over de afgelopen jaren.

De rechtbank bevestigt verder in de uitspraak dat de afzetorganisatie op een juiste wijze de reorganisatie doorvoert in het bedrijf en vestigingen sluit. Het Sociaal Plan houdt ook op het punt van arbeidsongeschiktheid voldoende rekening met de kwetsbaarheid van personeel, oordeelt de rechter.
De discussie draaide om het Sociaal Plan. De bonus was niet expliciet genoemd in dat plan, waardoor de meningen verdeeld waren over de afvloeiingsregeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.