Home

Nieuws

Vlaanderen: Hagelschade Pinksteren is 338 miljoen euro

In Oost- en West-Vlaanderen is na het Pinksterweekend voor ruim 338 miljoen euro aan schadeclaims ingediend.

Dat hebben de provinciegouverneurs van beide provincies bekendgemaakt. Een deel van die schade betreft tuinbouw, waarvoor een uitkering uit het rampenfonds wordt gevraagd. Nederlandse zuidelijke teeltgebieden ontsnapten aan grote schade dat weekend.

De hevige hagelstorm in West-Vlaanderen trof vooral Wingene, waar groentekassen werden vernield en gewassen verloren gingen. Daags erop zorgde hevige regenval voor overlast in de streek rond Tielt en Ruiselede. Ook de Westhoek, waar de storm twee keer binnenkwam via de Franse grens, werd getroffen.

In Oost-Vlaanderen waren Sint-Niklaas en Beveren de zwaarst getroffen gemeenten. Beide gouverneurs pleiten ervoor onderzoek naar eventuele erkenning als ramp zonder vertraging te laten starten en landbouwdossiers voorrang te geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.