Home

Nieuws

Verslagenheid na overlijden 'betrokken' Tiny Aerts

Tuinbouwbestuurder Tiny Aerts is donderdag 19 juni onverwachts overleden op 62 jarige leeftijd.

De komkommerteler en bestuurder van ZLTO en LTO Glaskracht Nederland overleed aan de gevolgen van voedselvergiftiging en uitdroging. Hij kwam net terug van een reis naar Tunesië. Dat maakt ZLTO bekend. ZLTO-voorzitter Hans Huijbers zegt 'met verslagenheid kennis genomen te hebben van het overlijden.'

LTO Glaskracht Nederland verliest door het overlijden een betrokken vice-voorzitter, zegt voorzitter Nico van Ruiten. "We zijn uit het veld geslagen door dit bericht. Hij was zo ontzettend betrokken bij de tuinbouw. Vier dagen per week was hij de spreekbuis naar ministerie, politiek en waterschappen voor belangrijke onderwerpen als waterkwaliteit en plantgezondheid."

Tiny Aerts begon zijn landelijke loopbaan in 1986 als voorzitter van de komkommercommissie van NTS, de Nederlandse Tuinbouw Studieclubs. NTS ging later op in LTO Groeiservice. Namens ZLTO is hij vele jaren actief geweest in de landelijke belangenbehartiging voor de glastuinbouw en heeft Tiny een bijzondere bijdrage geleverd en tal van functies vervuld. Hij was bijzonder goed ingevoerd in alles wat met water, milieu en gewasbescherming te maken had, zegt Huijbers. Eén van de belangrijke projecten waaraan hij werkte was het plantgezondheidsfonds. Huijbers noemt Aerts een betrokken, open en aimabele bestuurder.

Of registreer je om te kunnen reageren.