Home

Nieuws

'Hogere premies voor teeltregio's met meer weerschade'

Klimaatverandering zal in Nederland leiden tot hogere premies, mogelijk met regionale premies.

Dat zegt Jan-Michiel Cillessen van Nationale Nederlanden in het blad Forum van werkgeversorganisatie VNO-NCW. 'Het is belangrijk dat ondernemers zich in de toekomst ook kunnen blijven verzekeren. Maar als preventie niets meer oplevert, zou dat voor bepaalde doelgroepen uiteindelijk kunnen leiden tot een premieverhoging. Bijvoorbeeld bij hagelschades in de agrarische sector. Je kunt je zoiets ook voorstellen in regio's waar de overlast groter is.'

Verzekeraars gaan ook strakkere eisen stellen aan onroerend goed. Veel storm- en regenschade kan worden voorkomen door het nemen van bouwtechnische maatregelen: steviger daken, ruimere riolen en afvoeren. Verzekeraars kijken daarnaar bij het afsluiten van verzekeringen. Nationale Nederlanden signaleert dat vooral bliksemschades vaker voorkomen.

De ontwikkelingen op dat punt gaan geleidelijk, denkt Nationale Nederlanden. Risico's zijn zeker niet onverzekerbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.