Home

Nieuws

Overheid dekt 13 leningen aan glastuinders

In 2013 heeft de overheid via garanties voor 13 glastuinders bankleningen mogelijk gemaakt.

Dat blijkt uit een toelichting van het ministerie van EZ op de regeling Garantstelling Landbouw en Garantstelling Landbouw Plus.

Met de regeling stimuleert de overheid duurzaamheidsinvesteringen doordat banken een deel van de risico's op financiering bij de overheid kan onderbrengen. De leningen zouden zonder garantstelling niet worden versterkt, zo luidt de voorwaarde voor de regeling.

De glastuinbouw was altijd een grootverbruiker van de regeling, maar door het wegvallen van aanvragen uit de glastuinbouw loopt de regeling terug. Van de beschikbare 130 miljoen euro voor beide regelingen is vorig jaar ruim 34 miljoen ook daadwerkelijk toegekend, maar nauwelijks in de glastuinbouw, stelt het uitvoerende ministerie van EZ. Van de 84 verstrekte garanties kwamen er 13 uit de glastuinbouw, blijkt uit overzicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.