Home

Nieuws

Nieuw middel tegen botrytis

Onlangs is Prolectus (toelatingsnummer 14453 N) door het College toelating gewasbeschermingsmiddelen en biociden definitief toegelaten in Nederland. Het product is eigendom van Sumitomo Chemical Agro Europe en wordt gedistribueerd door Nufarm.

Prolectus bevat fenpyrazamine 50% WG en behoort tot een nieuwe chemische familie (amino-pyrazolinone). Prolectus heeft een preventieve werking tegen Botrytis in de bedekte teelt van vruchtgroenten, bedekte teelt van aardbeien en onbedekte teelt van tulp. Naast de preventieve werking op Botrytis is Prolectus volgens de producent "zeer zacht voor het gewas en past het uitstekend in het kader van resistentiemanagement".
Het middel zal vanaf begin oktober 2014 beschikbaar zijn voor de Nederlandse markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.