Home

Nieuws

Miljoenenboete Bonduelle en Prochamp

De Nederlandse champignonverwerker Prochamp en de Franse groenteproducent Bonduelle hebben samen een Europese boete van ruim 32 miljoen euro gekregen voor verboden prijsafspraken.

Prochamp moet ruim 2 miljoen betalen, Bonduelle ruim 30 miljoen. Dat maakte de Europese Commissie in Brussel woensdag bekend. Het Nederlandse Lutèce ontsnapte aan een geldstraf, omdat deze onderneming de illegale praktijken onthulde.

Prijzen afgesproken

Volgens de Europese Commissie zouden de drie bedrijven meer dan een jaar lang prijzen hebben afgesproken en klanten hebben verdeeld. Mogelijk alle consumenten hebben er nadeel van ondervonden, aldus de commissie die het van wezenlijk belang vindt om Europese consumenten te beschermen tegen praktijken die de concurrentie in de levensmiddelenindustrie verstoren.

Champignonconserven

Prochamp uit Velddriel is een vooraanstaand internationaal producent van champignonconserven die de totale productieketen in eigen hand heeft. Van het bereiden van compost, het duurzaam telen van champignons tot en met het vermarkten van geconserveerde champignons.

Edwin Rensen

Of registreer je om te kunnen reageren.