Home

Nieuws

Lichtrecepten per teelt in led-kwekerij

Philips zet samen met teeltbedrijf Green Sense Farms (GSF) in Chicago een van de grootste indoor kwekerijen op met led-verlichting op maat bij de verschillende gewassen.

Met verschillende lichtrecepten voor verschillende gewassen kan onder het led-licht 20 tot 25 keer per jaar worden geoogst. De belichting met led's in deze kwekerij zou met  zo'n 85 procent minder energie toe moeten kunnen dan in kwekerijen met traditionele systemen.

"GSF gebruikt verticale substraat technology met Philips led-groeilampen en kan daarmee jaarrond een stabiele productie van hoge kwaliteit realiseren", aldus Udo van Slooten, directeur tuinbouw belichting bij Philips. GSF heeft een miljoeneninvestering gedaan in de ontwikkeling van de kwekerij. In de 'fabriek' van een kleine 30 duizend kubieke meter staan veertien kweektorens van zeveneneenhalve meter hoog. Het bedrijf in Chicago teelt voornamelijk bladgewassen, kruiden en microgroenten. Het teeltsysteem is erop gericht om op een kleine oppervlak veel product te kunnen telen. Volgens tuinder Robert Colangelo is het een uitstekende manier om op een duurzame manier in een stedelijke omgeving te kunnen telen daar waar het product ook wordt geconsumeeerd. GSF zou dergelijke kwekerijen ook willen bouwen bij grote ziekenhuizen, universitaire campussen of militaire bases.

Of registreer je om te kunnen reageren.