Home

Nieuws

'Kas spuiten niet passend voor werkzoekende'

De rechtbank van Rotterdam heeft een werkzoekende uit Den Haag in het gelijk gesteld.

Ze weigerde als bijstandsgerechtigde een traject 'werknemersvaardigheden', waarbij ze onder meer profielen van kassen moest schoonspuiten. De vrouw had het traject al eens gevolgd en vond dat het niet passend is bij het vinden van een baan als secretaresse.

In die functie heeft ze jaren gewerkt en uit haar dossier bleek volgens de rechter voldoende dat ze gemotiveerd is om aan de slag te komen en een goede werkhouding heeft. Het traject was niet passend voor de vrouw die sinds februari 2012 in de bijstand was beland. De gemeente Den Haag heeft daardoor ten onrechte haar uitkering ingehouden, stelde de rechter.

De gemeente Den Haag moet de kosten van de rechtszaak (2.000 euro) betalen, zo stelt de rechtbank.

Of registreer je om te kunnen reageren.