Home

Nieuws

Hoge Raad perkt loondoorbetalingsplicht in

Een gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemer die een aanbod van passende arbeid weigert, die verliest zijn volledig recht op loondoorbetaling door zijn werkgever. Dat volgt uit een recente uitspraak van de Hoge Raad.

Een werkgever kan afkomen van zijn loondoorbetalingsplicht voor een gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemer, wanneer die werknemer nieuw werk afslaat. Dat blijkt uit de zaak van een schoonmaker die zich ziek meldde. Zijn werkgever bood hem ander werk aan, dat als passende arbeid mocht gelden.Toen de werknemer dat weigerde, zette de werkgever de uitbetaling van het loon volledig stop.

De Hoge Raad heeft nu de werkgever in het gelijk gesteld. De sanctie van het stopzetten van de volledige loondoorbetalingsplicht, ook al is sprake van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid, dient volgens de Hoge Raad om de werknemer te doordringen van het belang om aan de iegen  re-integratie mee te werken.

Of registreer je om te kunnen reageren.