Home

Nieuws

50 miljoen voor 'vroege innovaties' bedrijven

Innovatieve ondernemers die financieel een steuntje in de rug nodig hebben om hun plannen in praktijk te brengen, kunnen vanaf dinsdag een beroep doen op een nieuwe regeling.

Het kabinet maakt hiervoor €50 miljoen vrij. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft dat maandag bekendgemaakt. De regeling vroegefasefinanciering kan door startende ondernemers en vernieuwende mkb'ers worden gebruikt voor marktonderzoek, het ontwikkelen van een werkend prototype of het uitwerken van een businessplan. Ook academische starters die zijn verbonden aan een universiteit of academisch ziekenhuis, kunnen een beroep doen op de regeling.

Kamp noemt TomTom, WeTransfer en Booking.com als vernieuwende ondernemingen die Nederland nodig heeft om ook in de toekomst concurrerend te blijven. De minister wil de 'financieringskloof' overbruggen waar ondernemers mee te maken hebben als ze willen onderzoeken of hun idee kans van slagen heeft. ,,Private investeerders en banken vinden het dan nog te risicovol om te investeren en stappen liever in als het product gereed is voor de markt'', aldus Kamp die met deze regeling 'kansrijke ideeën wil helpen uit te groeien'.

Of registreer je om te kunnen reageren.