Home

Nieuws

Westland breder bestuurd

De gemeente Westland gaat verder met een brede coalitie. Dat blijkt uit het gepresenteerde bestuursakkoord.

De fracties van CDA Westland, GemeenteBelang Westland, VVD Westland en Progressief Westland gaan de grootste tuinbouwgemeente van Nederland besturen. Dat is eenzelfde samenstelling als voor de verkiezingen, maar met de VVD aan de coalitie toegevoegd. De toevoeging van de VVD volgt op de winst die de liberalen behaalden bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2 naar 4 zetels. CDA is met 9 zetels in de coalitie de leidende partij. Gemeente belang Westland leverde in, maar blijft met 6 zetels een sterke lokale partij. Progressief Westland is de lijstverbinding van PvdA en GroenLinsk en bezet net als voor de verkiezingen 3 zetels.

In het Bestuursakoorrd zetten de coalitiepartners onverkort in op het versterken van de economische positie van het Westlandse glastuinbouwcluster. Daarnaast gaat Westland een investeringsagenda opstellen gericht op MKB-bedrijven die niet-Greenport-gerelateerde activiteiten ondernemen. Ook wil de gemeente zich samen met het bedrijfsleven richten op het binnenhalen van nieuwe bedrijven om nieuwe werkgelegenheid te creëren.

De personen die als wethouder worden voorgedragen zijn dezelfde als in de voorgaande periode. Alleen is namens de VVD Peter Ouwendijk aan het rijtje toegevoegd. Hij gaat zich onder meer met financiën en vastgoed bezighouden.

Voor economie en Greenport blijft oud-tuinder Theo Duijvesteijn (CDA) verantwoordelijk. Met arbeidsmigratie gaat zich Arne Weverling (GemeenteBelang Westland) bezighouden. Op 13 mei vergadert de gemeenteraad over het akkoord en de benoemingen van de wethouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.