Home

Nieuws

Vertraging nieuwe Britse tomatenkas met The Greenery

Een nieuw kassenproject in Engeland (Suffolk) met betrokkenheid van The Greenery loopt vertraging op.

Er is door bezwaren van omwonenden nog geen bouwvergunning, waardoor de eerste tomaten niet in 2015, maar op zijn vroegst in 2016 in de schappen zullen liggen.

Deze week buigen regionale welstandsleden zich over de aanvraag voor de kas, waarbij gebruik gemaakt wordt van warmte en CO2 van een afvalverwerking. Het project zal 200 regionale arbeidsplaatsen creëren, stelt de projectleiding in regionale Britse media.

Twee lokale Britse telers gaan bij dit project samenwerken met The Greenery. De telers worden geen lid van Coforta, maar samen bouwen ze wel 17 hectare nieuwe kassen voor tomaten en andere glasgroente die The Greenery UK zal afzetten, zo maakte The Greenery bekend bij de publicatie van de plannen in 2013.

The Greenery heeft al Britse productie met North Bank Growers (voorheen Baarda) waavan het de aandelen overnam en Cornerway Nurseries, waarbij op warmte van een suikerfabriek geteeld wordt. Met deze nieuwbouwplannen breidt The Greenery het Britse areaal verder uit en haar positie op de Britse afzetmarkt, zo liet The Greenery eerder weten.

Of registreer je om te kunnen reageren.