Home

Nieuws

Rechtszaak over verbouwing kas

Het Gerechtshof Den Haag oordeelt dat een teeltbedrijf uit Honselersdijk de volledige factuur moet betalen voor een verbouwing van zijn kas.

Dat factuurbedrag ligt hoger dan de volgens de teler afgesproken prijs voor de verbouwing. Het hoger beroep draait om een geschil over de hoogte van de rekening van een verbouwing in 2009. De teler stelde een vaste prijs te hebben afgesproken, de bouwer weersprak dat. Uit de uitspraak van het Gerechtshof blijkt dat het teeltbedrijf ook in een getuigenverklaring geen absolute duidelijkheid kon verschaffen over de preciese voorwaarden van de opdracht.

De rechter oordeelt dat geen vaste prijsafspraak was gemaakt, maar dat de teler wel zijn wensen had kenbaar gemaakt zonder daar een prijs aan te verbinden. Dat de kosten dus boven de bediscussieerde vaste prijs van 53.000 euro liggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.