Home

Nieuws

Ook ZON zoekt topman na vertrek Scheringa

Gerjo Scheringa vertrekt als algemeen directeur bij ZON.

Hij heeft bijna twee jaar die functie vervuld en wil een nieuwe uitdaging aangaan. Scheringa heeft de reorganisatie geleid bij ZON 'Huis op Orde' waardoor de afzetorganisatie over 2013 al financieel herstel toonde. Naast een nieuwe baan spelen ook persoonlijke omstandigheden een rol bij het besluit van Scheringa.

Scheringa staat bekend als daadkrachtig en wist belangrijke wijzigingen in het bedrijf aan te brengen, ook op gebied van de marktgerichtheid. Zo schroefde ZON de dagbemiddeling terug ten faveure van de veilklok. Die stap pakt positief uit, zegt voorzitter Ton Reijnders en is dus geen reden voor vertrek. De lijn die onder Scheringa werd ingezet, blijft gevolgd worden, stelt hij. Dat betekent dat ZON zowel een marktplaats wil zijn en vraaggerichter wil gaan opereren. De vrees van een teler dat zonder Scheringa ontwikkelingen zullen stokken, deelt Reijnders niet. "De continuïteit is met het managementteam gewaarborgd. We zijn bezig snel een profielschets op te stellen voor een nieuwe topman. We zullen niet met een interim-directeur werken." Naast ZON zoekt ook The Greenery een nieuwe topman.

Door het vertrek bestaat de ZON-directie nu alleen uit financieel directeur Ari Franken, zonder veel ervaring in de groente en fruitsector. Dat ZON nu opnieuw naar een nieuwe directeur op zoek moet na het vetrek van verschillende directieleden de laatste jaren, komt ook bij Reijnders hard aan. "Het is een turbulente periode, en je kunt bij de pakken gaan neerzitten of doorgaan. Er zijn veel wisselingen geweest, het zou dom zijn om dat te ontkennen."

Of registreer je om te kunnen reageren.