Home

Nieuws

'Misvormde' groente en fruit in Franse winkels

Vier grote Franse supermarkten verkopen nu 'misvormde' groente en fruit om zo verspilling bij met name de telers te voorkomen.

Daarbij gaat het bijvoorbeeld om wat beschadigde appels, peren, komkommers of paprika's of te grote of juist te kleine kool, aardappelen of wortelen.

Nadat eerst Leclerc en Intermarché al dergelijke 'legumes moches' in de schappen hadden gelegd, is dat voorbeeld nu gevolgd door Auchan en Monoprix. De laatste keten doet dat onder het motto: ''Wat kan mij 't schelen hoe het er uit ziet''. De winkelketens spelen daarmee in op de pogingen om de enorme hoeveelheid afgekeurde of weggegooide groente en fruit terug te dringen. Volgens schattingen kan de Franse teler, afhankelijk van het product, 10 tot 30 procent van zijn groente of fruit niet kwijt omdat dat niet aan de huidige eisen rond presentatie, vorm of afmetingen voldoet.

Of registreer je om te kunnen reageren.