Home

Nieuws

Britten vinden importgroente redelijk vertrouwd

Een meerderheid van de Britse consumenten heeft geen zorgen over de veiligheid van geïmporteerde groente en fruit.

Het percentage van 55 procent is wel lager dan voor Britse groente en fruit (77 procent). Het vertrouwen in importgroente en fruit is wel duidelijk hoger dan het gemiddelde vertrouwen in geïmporteerd voedsel. Afgezet tegen het percentage onbezorgde Britten voor importgroente en fruit is dat voor importvoeding gemiddeld 40 procent. Vooral sinds het paardenvleesschandaal is het vertrouwen in importvoeding geslonken.

De cijfers staan genoemd in een onderzoek van het ministerie voor voeding Defra 'Foods Statistics Yearbook 2013'. Daaruit blijkt dat de Britse groente- en fruitprijzen in winkels 19 procent boven het EU-gemiddelde liggen, maar net iets lager dan Frankrijk liggen. Sinds 2007 zijn de prijzen in de winkels in het Verenigd Koninkrijk gestegen met meer dan 30 procent. Dat verklaart gelijk de daling van de consumptie bij arme gezinnen. Defra constateert een sterke correlatie tussen inkomen en groente- en fruitconsumptie. De rijkste gezinnen aten gemiddeld 4,8 porties groente en fruit per dag, de armste gezinnen kwamen niet verder dan 3,2 porties.

Of registreer je om te kunnen reageren.