Home

Nieuws

Bouw Westlandse groothandelsmarkt van start

De nieuwe groothandelsmarkt in Poeldijk zal in april 2015 van start kunnen. Met de sloop van de huidige hallen op het voormalige veilingterrein wordt komende maand begonnen.

Op het ABC Westland Agri & Food terrein in Poeldijk, wordt direct na de sloop van een aanta; hallen aangevangen met de bouw van het nieuwe groothandelscentrum. Volgens een woordvoerder van Food Center Westland verwacht men in april 2015 de deuren te kunnen openen voor detaillisten en horecaondernemers uit de regio's Den Haag, Delft, Rotterdam en Westland. Er hebben zich al verschillende geïnteresseerden aangemeld voor Food Center Westland, zoals Boeregoed, Mitro Fresh en Fresh Food Company, maar ook kwekers en internationale handelskantoren hebben interesse getoond.

Op woensdag 4 juni wordt er op het kantoor van ABC Westland Beheer een informatiebijeenkomst gehouden, waarin de definitieve planning en de uitvoering wordt toegelicht. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via secretariaat@abcwestland.nl.

ABC Westland Agri & Food is gelegen te midden van de productietuinbouw van groenten in Nederland en vlak bij de havens van Rotterdam. Op het terrein zijn meer dan 100 bedrijven gevestigd die direct of indirect een link hebben met de wereldwijde agri & food sector en het aantal bedrijven breidt zich stelselmatig uit. De activiteiten van de gevestigde bedrijven variëren onderling, maar vullen elkaar veelal perfect aan. Zo zijn er import- en exportbedrijven, distributeurs, verpakkers, gespecialiseerde opslagbedrijven (cold stores), dienstverleners en tuinbouwgerelateerde bedrijven. De bedrijven op ABC Westland vormen samen de spil van de internationale agri & food sector.

Of registreer je om te kunnen reageren.