Home

Nieuws 1 reactie

Belgische bemiddeling paprika niet meer via telefoon

Het Belgische bemiddelingsbureau van de veilingen Lava verkoopt paprika voor weekbemiddeling niet meer telefonisch.

Paprika wordt in de bemiddeling sinds enkele weken per veilklok verkocht. Paprika is toegevoegd aan het pakket komkommer en tomaat, waarmee de veilingen al sinds maart een systeem van dynamische voorverkoop testen. Ook voor deze producten wordt niet meer telefonisch voor de week opvolgend bemiddeld.

Waar handelaren voorheen een mail kregen met een aanbod waarna ze telefonisch konden bestellen, worden nu volumes en een minimumprijs doorgegeven. Op drie middagen in de week loopt de klok in de betroffen afmijnzalen nu dus voor de dynamische voorverkoop van deze glasgroenteproducten in de week opvolgend. De veilingen hebben nu dus negen in plaats van zes verkoopmomenten met de klok; zes voor dagverkoop, drie voor weekbemiddeling.

De Belgische veilingen testen meerdere nieuwe bemiddelingsstijlen. Zo is voor vollegrondsgroente een 'ebay-model' gekozen. Er wordt opgeboden in een verkooptijd van een half uur. Bij een oplopende markt leidt dat tot meer opbieders, laten de veilingen weten. Het geeft ook de mogelijkheid om individuele telers aan kopers te verbinden.

Eén reactie

  • s heuvel

    Supper,BL daar kan NL nog wat van leren

Of registreer je om te kunnen reageren.