Home

Nieuws

Westlandse Polencamping op oude kwekerij

De te verplaatsen camping aan het Schelpenpad in de Monsterse duinen krijgt een plekje op de voormalige kwekerij van Huub van Leeuwen aan de Haagweg in Monster.

Bewoners van de Haagweg in Monster hebben de fractie van LPF-Westland benaderd over het feit dat de gemeente Westland bij kwekers de huurcontracten heeft opgezegd met de mededeling dat op de huidige plaats van de kassen er een camping komt. LPF Westland stelt hierover vragen aan het Westlands gemeentebestuur.

De camping in de duinen is de laatste jaren voor een flink deel bezet door arbeidsmigranten die komen werken in de kassen. Omdat de locatie in de duinen botst met de natuurwaarden van het gebied is de gemeente gaan zoeken naar een andere plek. Aan de overkant van de Haagweg heeft de gemeente nog ruimte. Hier staan kassen op de nominatie om te verdwijnen ten gunste van woningbouw in het kader van de Westlandse Zoom. Door de kwakkelende huizenmarkt worden de kassen daar nu verhuurd.

LPF-Westland vraagt zich af het vestigen van een camping op de plek van kassen die eigenlijk voor woningen zouden moeten wijken wel opportuun is. De gemeenteraad was nog in de veronderstelling dat er werd onderzocht of de huidige locatie niet toch kon worden gehandhaafd.

Of registreer je om te kunnen reageren.