Home

Nieuws

Verlies The Greenery bedraagt 21 miljoen euro

The Greenery (voor 100 procent in handen van coöperatie Coforta) heeft 2013 afgesloten met een netto verlies van 21 miljoen euro.

Dat is toe te schrijven aan een verlies uit reguliere bedrijfsvoering, maar vooral door een voorziening voor de herinrichting en reorganisatie die dit jaar wordt uitgevoerd. Daarbij sneuvelen circa 350 banen bij de afzetorganisatie. De afzetorganisatie heeft in 2013 een voorziening van 23 miljoen euro getroffen voor deze herinrichting en reorganisatie. Dat moet dit jaar tot een verbetering leiden.

Ook de gewone bedrijfsactiviteiten waren in 2013 verliesgevend. Het negatieve netto bedrijfsresultaat bedraagt 2 miljoen euro, mede veroorzaakt door een langdurig koud en donker voorjaar in 2013. Daarbij daalde de omzet van 1,4 naar 1,3 miljard euro. Om de teruglopende resultaten te keren heeft The Greenery eind 2013 gekozen voor een kostprijsleiderschapsstrategie.

Met deze strategie, met een focus op retail, wil het bedrijf haar marktleiderspositie in de AGF markt behouden en structurele winstgroei voor haar coöperatieleden realiseren.

The Greenery werkt met haar vruchtgroentetelers aan een afzetstrategie voor de komende jaren. Verder is de strategie tot 2018 gericht op grootwinkelbedrijven in met name Duitsland, Nederland en Verenigd Koninkrijk. De afzetorganisatie wil toe naar drie gespecialiseerde distributiecentra en meer verlading op de tuin. De al reeds gedane aanpassingen hebben al tot een groei van 4 procent van deze productstroom geleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.