Home

Nieuws

Stevige daling consumptie groente en fruit

Europese consumptiecijfers voor groente en fruit duiden op een stevige daling in 2012.

Dat berekende Freshfel, koepel voor handelsbedrijven in de EU. Vooral bij fruit is de daling fors in dat jaar. De consumptie daalde (in gram uitgedrukt) bijna 12 procent ten opzichte van 2011. Bij groente was de daling 5,3 procent. Gemiddeld is de consumptie van groente en fruit afgenomen met 8,2 procent in de 28 EU-landen ten opzichte van 2011.

Gemiddeld

Ook ten opzichte van de jaren ervoor is de daling stevig, waardoor 2012 een uitschieter naar beneden lijkt. Vergeleken met de jaren 2007 tot en met 2011 (gemiddeld) daalde de consumptie van fruit in 2012 met 14 procent. Voor groente is de daling in 2012 ten opzichte van de vijf jaar ervoor ruim 4 procent.

Niet in alle landen is het overigens slecht gesteld met de consumptie. Van de 28 lidstaten halen tien lidstaten wel de aanbevolen hoeveelheid van 400 gram groente en fruit per dag.

Maatregelen

Freshfel is blij met de maatregelen die de Europese Commissie recent nam om de consumptie aan te wakkeren. Zo is het budget voor schoolfruit aanzienlijk uitgebreid, net als het budget voor promotie van groente en fruit.

Of registreer je om te kunnen reageren.